MojKredit

Цел на политиката

Оваа политика за колачиња дава општи информации за колачиња, како истите ги користиме, видовите колачиња кои ги користиме, информациите кои ги собираме и како можете да ги контролирате колачињата.


Колачињата (cookies)

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страните кои ги посетувате и се користат за складирање на мали информации. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од страна на веб страните кои ги посетувате и да помогнат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страната. Колачињата (cookies) се користат за повеќе цели, како на пример: за да се запомнат Вашите активности и преференции, за да се обезбеди персонализирана содржинана веб страната и да се прикаже навигациската историја наистата. Имено, истите и даваат информации на веб страната корисникот, на тој начин овозможувајќи и на веб страната да го персонализира корисничкото искуство.

Кога ќе ја отворите нашата веб страна, собираме колачиња кои содржат податоци за Вас.

Со продолжување на користење на веб страната или со кликнување на "Се согласувам", се согласувате да зачувуваме колачиња со цел да го подобриме Вашите искуства на сајтот.


Зошто користиме колачиња (cookies)?

Колачиња (cookies) користиме:

 • За техничко функционирање на веб страната,
 • За собирање на збирнии анонимни статистички податоци и
 • За да запомниме/да се потсетиме, дали се согласувате (или не) со нашето користење на колачиња (cookies) на оваа веб страница.

Кога ја посетувате веб страната, можеме да собереме податоци од Вашето пребарување, како на пример:

 • IP адреса,
 • Која содржина од веб страната сте ја посетиле и
 • Кога сте ја посетиле.

Кога ја посетувате веб страната користиме услуга на трета страна Google Analytics да собереме стандардни информации за пристапот и детали за однесувањето на посетителите, но без да може да бидете идентификувани, односно без можност Google да ги открие Вашиот идентитет, како посетител на веб страната.


Каков вид на колачиња (cookies) користиме?

 1. Основни или привремени колачиња (сесиски колачиња) - Овие колачиња помагаат нашата веб страна да биде употреблива со овозможување на основните функции, како навигацијата низ страната. Без овие колачиња, веб-страницата не може да функционира исправно.
 2. Колачиња за перформанси - Овој тип на колачиња се однесува на следењето на перформансите на веб страната додека сте во интеракција со неа, со цел да Ви овозможат подобро искуство доколку повторно се вратите на истата. Овие колачиња содржат неопходни информации, како на пример како ја користите веб страната и кои страни најчесто ги посетувате. Важно е да се напомене дека овие колачиња не се неопходни и не влијаат врз Вашето искуство при посетата на нашата веб страна.
 3. Колачиња за пренасочување –Овие колачиња помагаат да го препознаеме пренасочувањето кое го вршат нашите деловни партнери кон нашата веб-страница и дали посетата на пренасоченото лице резултира со користење на некоја наша услуга. Овие информации може да бидат споделени со нашите деловни партнери, но само на анонимен начин, а не на начин кој може директно да Ве идентификува.
 4. Функционални или трајни колачиња - Овие колачиња не се неопходни, но истите овозможуваат разни корисни функции на нашата веб страна, како на пример: запомнување на опциите кои сте ги избрале при претходна посета на веб страната и тоа: јазик и приказ на веб страната.
 5. Колачиња за таргетирање или рекламирање - Овие колачиња ги употребуваме за следење на посетителите низ веб страната. Целта е да се прикажат реклами кои се релевантни и привлечни за поединечниот корисник.
 6. Колачиња од трети страни - Врз колачињата поставени од трети лица, нашиот сајт нема никаква одговорност ниту надлежност и Ве советуваме да ги прочитате политиката за приватност и политиката за колачиња на нашите соработници и партнери за зголемување на Вашата сигурност.
 7. Веб-патокази - Овие колачиња ни покажуваат кои посетители притиснале на клучните елементи или на e-mail адресата на веб страната. Кога ќе ни побарате даВи испратиме промотивни информации ние може да употребиме веб-патокази за да дознаеме кои e-mail пораки навистина ќе бидат отворени. Овие информации ги користиме со цел да ги оптимизираме нашите содржини и услуги.

Како можете да ги контролирате колачињата (cookies)?

Кога прв пат ќе пристапите на нашата веб странаќе добиете порака која што Ве известува дека користиме "колачиња". Со кликнување на "Се согласувам", затворање на поп-ап прозорецот или со продолжување со користење на веб страната, Вие изјавувате дека сте ги разбрале и сте се согласиле со употребата на колачињата, како што се објаснети во оваа Политика за колачиња.

Доколку сакате колачињата (cookies) можете да ги избришете или блокирате, но ако го сторите тоа возможно е некои карактеристики на веб страната да не работат правилно.


Скопје, 01.02.2022 година

Финансиско друштво
МОЈ КРЕДИТ ДООЕЛ Скопје